Straffas med fängelse för misshandel

En man i 60-årsåldern slog en annan man i ansiktet vid två tillfällen i somras, en gång i Stadsparken och en gång på Stora torget. Nu döms han för misshandel.

Mannen, som är skriven på en adress i Mellansverige, döms för misshandel.

Mannen, som är skriven på en adress i Mellansverige, döms för misshandel.

Foto: TT

Västervik2021-12-22 17:36

De båda männen är bekanta med varandra. När det gäller misshandelsfallet i Stadsparken, som skedde i augusti i år, ska den nu dömde mannen ha slagit till den andre två gånger i ansiktet. Slagen orsakade blodvite och ledde till att ena glaset till offrets glasögon flög iväg. Det sista har ett vittne, som är bekant med gärningsmannen, berättat i ett polisförhör. 

När det gäller misshandeln på Stora torget, som skedde den 19 juni, har varken offret eller gärningsmannen sagt sig ha några minnesbilder av händelsen. Vid ett polisförhör direkt på platsen har dock offret berättat att han blev slagen i ansiktet, och även uppgett att den andre mannen var arg på honom. Svartsjuka ska ha legat bakom ilskan, då mannens flickvän sovit över hos honom vid ett tillfälle.

En kvinna såg även händelseförloppet från andra sidan gatan. Hon ringde omedelbart polisen och sa att hon sett en man slå en sittande man, och uppgav även ett signalement på gärningsmannen. 

Mannen, som är skriven på en adress i Mellansverige, har dömts för flera fall av misshandel tidigare. I domen framgår att han förekommer under totalt 45 avsnitt i belastningsregistret. Senast den 9 december i fjol dömdes han för två fall av misshandel, till fängelse i två månader. 

Även denna gång ska han avtjäna ett fängelsestraff. Han ska dessutom betala ett skadestånd på totalt 10 000 kronor till offret. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!