Misstänkte mannen släppt – brottsrubriceringen ändras

Under måndagen greps en man i Västerviks kommun misstänkt för mordförsök vid Ellen Key-skolan i Västervik. Under tisdagseftermiddagen släpptes han på fri fot igen.

En man i 20-årsåldern är nu anhållen. Åklagare ska inom kort ta beslut om mannen ska häktas misstänkt för brottet, eller inte.

En man i 20-årsåldern är nu anhållen. Åklagare ska inom kort ta beslut om mannen ska häktas misstänkt för brottet, eller inte.

Foto: Martina Gradian

Västervik2021-01-19 11:24

Enligt polisen är mannen fortfarande misstänkt för brott, men det är sannolikt att brottsmisstanken mot honom kommer att ändas, till grov misshandel istället för mordförsök.

Fallet är åklagarlett och förundersökningsledare är åklagare Johan Henningsson. 

Han berättade under tisdagsförmiddagen att man efter förhör med flera personer som var på platsen fick ett namn på den man som senare anhölls.

Johan Henningsson:

– Personen hämtades in för förhör och efter det beslutade jag att anhålla honom. Vidare beslut fattas under dagen, sade han.

Enligt Henningsson är den misstänkta en man från Västerviks kommun. Han är i 20-årsåldern.

Enligt uppgifter till oss använde han en kniv, stämmer det?

– Det uppstod ett bråk och han ska ha använt en kniv, det stämmer.

Under tisdagen återstod flera förhör, bland annat med vittnen till händelsen. Det var efter dessa som åklagaren beslutade att släppa mannen igen, istället för att häkta honom.

Mannen är fortfarande misstänkt för brott men släppt i väntan på att utredningen fortsätter. Ännu är han inte åtalad för något brott.

Bakgrunden är en händelse under natten mot söndag där en man under ett bråk blev skuren av den nu misstänkte mannen. Den skadade mannen skadades lindrigt enligt uppgifter från polisen. Han fördes först till Västerviks sjukhus men senare fick han vård på Universitetssjukhuset i Linköping för sina skador.

Karta: Ellen Keyskolan
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!