Pokémonhysterin ligger fortfarande tung över landet. Spelare i alla åldrar navigerar böjda över sin skärm för att hitta pokémonfigurer. Majoriteten av de spelande är i skolåldern, att släppa jakten för att gå in i skolan kan kännas jobbigt.
Vid en rundringning om hur man tänker hantera mobiler i skolan tar vår tidning också upp Pokémon Go. Daniel Dolk på Ellen Keyskolan är utbildad idrottslärare men numera rektor.
– Det skulle ju gå att använda i idrotten tror han, tänk att man placerat ut pokémonstops som en orienteringsbana, då blir det ju som en orientering.
Mer fysiskt
Victoria Folkesson är idrottslärare och lite mer tveksam till att använda Pokémon i undervisningen.
– Det måste vara mer fysiskt i så fall tycker hon, och det är svårt när eleverna ska använda sina egna mobiler i skogen, om de tappar en mobil och den går sönder kan det vara knepigt med försäkringar. Alla elever har ju faktiskt inte en egen mobil heller.
Hon ser en liten möjlighet att elever som inte kan vara med i idrotten av någon anledning skulle kunna gå ut och fånga Pokémon istället. Men det finns en fara i det också.
– Det får ju inte bli som en belöning att inte vara med i idrotten säger hon. men jag är ju glad att folk går ut istället för att sitta inne vid datorn.