Mopednostalgi i Västervik - igen

Lördagen den 13:e Augusti är det dags att putsa upp moppen och spänna på hjälmen inför sommarens mopedrally! Mopedister i alla åldrar och med alla sorters fordon är välkomna till starten vid Västerviks Motorstadion för en dag i mopedens tecken.

Årets mopedrally går av stapeln den 13:e auggusti och resan går till Gunnebo.Foto: Emma Sellbrink.

Årets mopedrally går av stapeln den 13:e auggusti och resan går till Gunnebo.Foto: Emma Sellbrink.

Foto:

Västervik2016-08-03 13:00

Färden kommer att gå på småvägar och målet för resan är Matöppet i Gunnebo. Rallyt är cirka 3,7 mil tur och retur och går bland annat via flygfältet. Vägen kommer att vara väl skyltad med pilar. Givetvis har man en följebil med flaggor och under resan kommer man att stanna för att fika, då det också är dragning i lotteriet som ingår i anmälningsavgiften på 100 kronor.

– Eller annars så behöver vi en paus för att någon har tappat kedjelåset skrockar Kalle Mjöbrant som arrangerar rallyt. Alla mopeder är välkomna, förra gången var det en elmoped med, men de flesta som kommer brukar vara äldre mopeder med pedal och kickstart.

–Ja, det är nostalgi, när man startar blir det ett moln av blårök och den svaga doften av tvåtaktsolja ger en härlig känsla säger Kalle Mjöbrant.

Sist man anordnade rallyt var kom det rekordmånga entusiaster, runt 65 glada mopedister kom till start.
Intäkterna från mopedrallyt går till Västerviks Speedway.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om