Motorcykel i trä på Gränsö

Det finns väl inte? Jodå, mc-entusiasten ochträskulptören Lennart Pettersson från Kärna, Göteborg, har själv tillverkaten sådan. I helgen visades den på Gränsö.

Så här kan en Yamaha Virago XV 1100 se ut, när Lennart Pettersson har fått ta hand om den. Årsmodellen är 1996.

Så här kan en Yamaha Virago XV 1100 se ut, när Lennart Pettersson har fått ta hand om den. Årsmodellen är 1996.

Foto:

Västervik2005-08-01 07:00

Väldigt speciell lackering, konstaterar Per Lundblad från Hjo, en av mångabesökare som stannar till för att beundra Lennart Petterssons motorcykel påGränsö.
En stund senare blir han lika förvånad som alla andra:
-­ Jaså, är den inte målad?
Idén till att göra en motorcykel med stora delar av trä, är inte ny förLennart Pettersson, för det här är faktiskt den andra sådana motorcykel hanbyggt.
Det började redan för 25 år sedan. Tillsammans med en annan träskulptör, Sten Ridderland, byggde han två motorcyklar i trä för att visa upp i sambandmed segeltävlingen Americas cup.
Då var det mest en jippogrej. Motorcyklarna ägs och står nu hos Honda ochYamaha i Göteborg.
Den här gången hade Lennart lite andra planer med sitt byggande.
Nu ville han göra något för eget bruk, en bruksmaskin som han kunde fara runt med påvägarna och som samtidigt var väldigt speciell.
Han visste redan från början att han ville ha ett ljust och ett mörktträslag, och bestämde sig så småningom för lönn och teak.
Det sistnämnda hade han kanske inte valt, om han blivit tvungen att betaladet själv, för teak är dyrt och det är bara runt tio procent av materialetsom han kan använda. Resten blir spill.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om