Musikfesten har startat på Bökensved

På fredagskvällen drog den två dagar långa musikfestivalen i Västervik, Fiestival, igång på Bökensved. Arrangören Jesper Björkman var optimistisk inför premiärkvällen.

Många var på plats för att se Samir och Viktor.

Många var på plats för att se Samir och Viktor.

Foto: Ellinor Ljung

Västervik2019-06-28 20:00

Många nyfikna festivalbesökare samlades på Bökensved under fredagskvällen, då det var premiärdags för den nya musikfesten Fiestival. Solen sken och stämningen var god i väntan på kvällens första akt, Samir och Viktor. Arrangören Jesper Björkman säger på fredagseftermiddagen att allt har rullat på inför helgen:

– Det finns ett stort intresse. Det känns som att folk är taggade, säger han. Han menar att förutsättningarna för Fiestival är goda.

Det ligger förväntan i luften när barnfamiljer såsom tonåringar och vuxna är på plats inför konserternas avstamp. Vilma Rasmussen fick i 7-årspresent av sina föräldrar Susette Rasmussen och Emil Rasmussen att gå på Fiestival. Det är Samir och Viktor som lockar mest.

18-åriga Wilma Björk tycker att det är kul att det händer något i Västervik. Hon och vännerna Moa Henriksson, Moa Karlsson, Malva Helmer och Lovisa Adlersson ska närvara under festivalens båda kvällar.

– Det är kul att alla är välkomna, säger Wilma.

Vännerna tycker att upplägget med blandade artister för olika målgrupper är positivt. De ser mycket fram emot Thomas Stenström, men även kvällens näst sista artist, E-type.

Alfred Yao och Catharina Torstensson är också på plats. De är från Valdemarsvik och under dagen har Catharina deltagit i en dressyrtävling i Västervik, efter vilken de passade på att ta sig till Bökensved för att uppleva musiken.

Andra artiser som spelar under kvällen är Klara & jag och Z.E.

Vännerna Lovisa Adlersson, Wilma Björk, Moa Henriksson, Moa Karlsson och Malva Helmer tycker att programmen för musikkvällarna är bra.
Vännerna Lovisa Adlersson, Wilma Björk, Moa Henriksson, Moa Karlsson och Malva Helmer tycker att programmen för musikkvällarna är bra.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!