Musikhjälpen i ett mindre format

En vecka om året sänder Sveriges Radio dygnet runt för att uppmärksamma och på olika sätt samla in pengar till ett välgörande ändamål. I Västervik har föreningen KUNG startat en egen insamling i förväg.

Klara Ferngren Ådemark, Jakob Larsson, Anna Olson och Vendela Åstrand i kulturföreningen KUNG samlar in pengar till Musikhjälpen.

Klara Ferngren Ådemark, Jakob Larsson, Anna Olson och Vendela Åstrand i kulturföreningen KUNG samlar in pengar till Musikhjälpen.

Foto:

Västervik2014-12-04 07:59


Musikhjälpen har funnits i Sverige sedan 2008. Tre kända programledare blir inlåsta i en studio och under en veckas tid får de besök av människor som på olika sätt vill bidra till kampen för årets tema, som i år är att stoppa spridningen av HIV.
Samtidigt kan publiken önska låtar vilket också bidrar till insamlingen. 2013 samlades inte mindre än 28 426 046 kronor in.
Musikhjälpen i Sveriges Radio startar nästa vecka, men i Västervik har föreningen KUNG - kultur utan några gränser - för andra året smygstartat med en egen insamling på Mejeriet som de kallar för Kunghjälpen. Skillnaden är att föreningens insamling pågår mellan klockan 17 och 21.
- Man kan säga att det här är Musikhjälpen i en mindre skala, säger Jakob Larsson.
Likt Sveriges Radios upplaga har föreningen byggt upp en bur som olika gäster har besökt och kommer att besöka under veckan. Bland annat har Ungdomsmottagningen gästat för att informera och svara på frågor om HIV.
- Ikväll är det livespelning med Elin Namnikes och Dimpker Brothers, då tror och hoppas vi att det blir en stor publik, säger Jakob Larsson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om