"Mycket att se fram emot 2015"

Näringslivsbolaget Västervik Framåt summerar 2014 som ett positivt år för Västervik. Framförallt bjöd året på en riktig kanonsommar som fick besöksnäringen att blomstra.

Hanna Hägg är turistchef i Västerviks kommun.

Hanna Hägg är turistchef i Västerviks kommun.

Foto:

Västervik2014-12-27 05:05


Det har nu gått ett år sedan Västervik Framåt tog över ansvaret för besöksnäringsfrågor i Västerviks kommun och enligt turistchefen Hanna Hägg har det varit en framgångsrik tid.
- Det finns en stor styrka i att samla näringslivsutvecklande frågor under ett och samma tak. Vi har ett nära samarbete mellan de olika funktionerna och kan arbeta med synergier i marknadsfrågor, företagsutvecklingsfrågor, nätverkande och resursutnyttjande. Mycket har hunnit hända samtidigt som vi vuxit i vår kostym, fixat till sömmarna och iklätt oss den nya rollen, säger Hanna Hägg i en intervju med vår tidning.

Sommaren och utveckling
2014 bjöd på en solvarm sommar i hela landet, och så även i Västerviks kommun. När det gäller antalet gästnätter ser Västervik ut att göra en rekordsommar.
- Det som är roligt att se är att vi även ökar mycket i maj och augusti-september, vilket är avgörande för utvecklingen av besöksnäringen. Vi ser också en stor internationell ökning i antal gästnätter och på den internationella marknaden finns den största tillväxtpotentialen. Vi ligger i en av Sveriges starkaste besöksregioner, näst storstadsregionerna Stockholm, Skåne och Västra Götaland är Kalmar län populärast och i länet ligger Västervik i topp.
Västervik Framåt arbetar kontinuerligt med utveckling av verksamheten och destinationen.
- Mycket fokus ligger på besökardialogen och att finnas där besökarna finns, vilket idag inte bara är i turistbyrån. Det handlar om att utveckla tillgängligheten, bland annat med vår nya fräscha webbplats som möjliggör dialog med turistbyråpersonalen direkt via mobil eller dator. Vi hade även en mobil cykelturistbyrå som rörde sig på platser där vi vet att vi har mycket besökare i rörelse.

Vad ser ni fram emot 2015?
- 2015 finns mycket att se fram emot, bland annat att få fortsätta det arbete som vi till stor del satt ramarna för första året. Vi har under 2014, påbörjat ett spännande arbete kring evenemangssamordning och evenemangsutveckling som kommer utvecklas ytterligare 2015, vi har också via Sparbansksstiftelsen Tjustbygden möjlighet att arbeta bredare med destinationsutvecklande insatser och har stora satsningar på gång inom virtuella turistbyråer, värdskap och kvalitetssäkring samt satsningar inom äventyrsturism som kan sätta Västervik på kartan ytterligare. 2015 firar Visfestivalen 50 år, vilket naturligtvis inte kommer att gå obemärkt förbi. Det ska också bli spännande att följa de satsningar som görs inom besöksnäringen, bland annat öppningen av Upplevelsebadet på Lysingsbadet, det fortsatta arbetet med Slottsholmen, satsningar som görs på Västervik Golf, KustCamp Gamleby, nyöppnat hotell i Gamleby, nya ägare på Överums hotell för att nämna några bland flera.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om