I ett pressmeddelande meddelar nämndens ordförande Ulf Jonsson (S), och två ledande tjänstemän på förvaltningen, att man är beredd att gå vidare till högsta instans: Mark- och miljööverdomstolen.
I domen menar rätten att allmänheten historiskt inte haft tillgång till fastigheten. Därför kan man inte ålägga den nuvarande fastighetsägaren att ta bort en grind, och en förbudsskylt.
Kommunen hävdar å sin sida att det är svårt att tydligt visa hur allmänheten rört sig på fastigheten historiskt. Man hänvisar också till en annan dom från mark- och miljödomstolen 2017 där det konstaterades att markägaren brutit mot strandskyddsdispensen genom att bo på fastigheten. Kommunen anser att den nya domen inte ändrar på det faktum att fastigheten inte får användas som bostad.
"Nämnden kommer att ta ställning till hur ett överklagande ska utformas. (...) Miljö- och byggnadsnämnden har under hela ärendets gång varit enig över partigränserna och avser att fortsätta driva ärendet så att tillträde för allmänheten säkras", sägs det avslutningsvis i pressmeddelandet som utöver Ulf Jonsson (S), har undertecknats av förvaltningschefen Ola Karlsson och miljöchefen Carolina Stalebrant.