Natalie satsar på modekarriär

Hon gjorde sin första egna kollektion i november 2015, och fick en hel del uppmärksamhet. Nu går Natalie Johansson Strand från Västervik tredje året på Beckmans i Stockholm, med siktet inställt på jobb i New York. – Jag är tacksam för att jag får göra det jag vill, det är inte alla förunnat.

Natalie Johansson Strand från Västervik tredje året på Beckmans designhögskola i Stockholm, med siktet inställt på jobb i New York. Foto: privat

Natalie Johansson Strand från Västervik tredje året på Beckmans designhögskola i Stockholm, med siktet inställt på jobb i New York. Foto: privat

Foto:

Västervik2016-09-09 07:00

Hon beskriver sig som en typisk skandinavisk minimalist som tycker om det rena och enkla. Just nu inspireras Natalie Johansson Strand av tidigt 90-tal, enkla silhuetter med sportiga inslag,

– Materialen är viktiga, det måste vara bra. Jag tycker också om att manipulera och skapa kontraster. Oftast med nedtonad färgskala.

– Jag tittar ofta på starka, intressanta kvinnor. Deras bakgrund och sättet att klä sig.

I somras tog hon emot ett av Västerviks kommuns kulturpriser.

– Det är kul att bli uppskattad, ett bevis på att jag gör något som är intressant och kan inspirera andra.

Tredje gången gillt

Natalie Johansson Strand är född och uppvuxen i Västervik. Efter en längre resa efter studenten bestämde hon sig för att satsa på det hon verkligen ville, en ettårig stylistutbildning i Göteborg.

– Sedan flyttade jag till Spanien för att läsa ett år av tre på Marbella Design Academy med inriktning Fashion Design, innan jag flyttade tillbaka till Sverige 2012.

– Året i Spanien var väldigt givande, men modebranschen handlar mycket om kontaktnät. Jag ville hellre vara i Stockholm.

Hon fick tips om modelinjen på Beckmans designhögskola i Stockholm. Sökte, men kom inte in. Blev istället antagen till deras förberedande kvällsskola, och till Stockholms Tillskärarakademi.

– Jag studerade parallellt, dag som kväll. Sökte igen året därpå, blev kallad på intervju men kom inte in.

– Tredje gången gillt var det min tur, en stor dröm som blev verklig.

”Det kommer gå vägen”

Hon beskriver branschen som tuff, men säger samtidigt att ingenting är omöjligt. Det är däremot viktigt att vara uppdaterad, ständigt lyhörd, intresserad och driven.

Efter examen sommaren 2017 har Natalie Johansson Strand planer på att söka jobb i New York, eller på Filippa K i Sverige.

– Jag tror det är viktigt att stå fast vid det man är bra på, att tro på sig själv. Så länge man gör det man tycker är kul så tror jag det ordna sig.

– Jag har alltid velat det här, och då tänker jag att det kommer gå vägen.

Hon tycker om att manipulera och skapa kontraster. Oftast med nedtonad färgskala. Foto: Richard Ortega
Hon tycker om att manipulera och skapa kontraster. Oftast med nedtonad färgskala. Foto: Richard Ortega
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om