"Naturlig kosmetik ligger i tiden"

Efterfrågan när det gäller naturliga och miljövänliga råvaror är stor, inte minst när det gäller kosmetika. Några som varit med länge och som drivs av sitt intresse för sunda och bra produkter är Elisabeth och Finn Lendelund, Naturkosmetikkompaniet i Gamleby.

Finn och Elisabeth Lendelund tillsammans med dottern Fineline.

Finn och Elisabeth Lendelund tillsammans med dottern Fineline.

Foto:

Västervik2011-11-01 07:29


Naturkosmetikkompaniet har en årlig omsättning runt 29 miljoner kronor och 22 anställda i Gamleby och Staffanstorp. Men det hela började i betydligt mindre skala redan under 70-talet.

Höll kurser
- När jag var yngre jobbade jag som vegetarisk kock och då kom jag i kontakt med egengjorda salvor på olika hälsohem, berättar Finn.
- Eftersom jag alltid haft ett genuint intresse för råvaror och örter ville jag lära mig mer och gick därför en kurs i tillverkning av hudvårdsprodukter i Danmark. Efter det höll jag själv kurser i liten skala. Deltagarna ville gärna att jag skulle köpa in de råvaror vi behövde - och på den vägen är det faktiskt! Efter 25 år med företaget är det fortfarande det vi gör - köper in bra produkter från hela världen och håller kurser i hur du själv kan tillverka det du behöver för din hudvård.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om