Nätverk för unga entreprenörer – systrarna Allvin har öppnat webbutik

Att kunna träffa andra och utbyta erfarenheter, få tips och utöka kontaktytorna. Viktigt när man är ung och relativt nystartad som företagare. Det var några av anledningarna till att nätverket startade för tre år sedan.

Nätverket för unga entreprenörer träffas regelbundet i Västervik Framåts lokaler. Några i gänget är Sarah Svensson Mosbah, Kajsa Allvin, Maria Wirén och Tess Göthe. Foto: Lena Dahlberg

Nätverket för unga entreprenörer träffas regelbundet i Västervik Framåts lokaler. Några i gänget är Sarah Svensson Mosbah, Kajsa Allvin, Maria Wirén och Tess Göthe. Foto: Lena Dahlberg

Foto:

Västervik2017-04-20 12:43

Det var Tess Göthe, 28, som tog initiativet till nätverket för cirka tre år sedan. Hon var ny som egenföretagare inom dans och event, hade kontoret hemma, saknade kollegor och ville få lite mer vardaglig input, som hon uttrycker det.

– Jag behövde inte någon direkt rådgivning men ville träffa andra i min situation. Och gärna fler i min egen ålder. Jag tog kontakt med Västervik Framåt, som i sin tur lyckades få ihop ett gäng.

Att vara ung och helt grön som företagare är dock ingen nödvändighet för att vara med i nätverket, enas gänget om. Den som är äldre är också välkommen.

– Det viktiga är att personen är nystartad, ung som entreprenör alltså. Det är ändå samma problematik det handlar om.

Kajsa Allvin, 25, har varit med sedan ett halvår tillbaka. Hon och hennes syster Matilda Allvin driver Humble Me, en webbutik med ekologisk inriktning.

– Vi gick med i nätverket redan innan vi hade startat företaget. Att delta ger oss inspiration, vi kan också dra nytta av varandra.

Sarah Svensson Mosbah, 26, driver bland annat Coffice Västervik tillsammans med sin man Adam Mosbah. Ett företagshotell med cafédel.

– Som småföretagare är du ofta ensam. Då är det bra att träffa andra att bolla tankar med.

Maria Wirén, 31, driver Nature Spa. Hon har varit med från start och ser nätverket som en stödgrupp.

Tess Göthe säger att hon skulle önska att småföretagare kunde prioritera tid med nätverket.

– Vi har tankar om att utveckla träffarna till att även innehålla studiebesök, workshops och föreläsare. Blir vi fler kan vi göra om detta till en förening.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om