Nils-Henrik präst i snart 40 år

Hjorted var inte drömplatsen för Nils-Henrik Sikström när han lämnade tjänsten i Törnsfalls församling. Men nu har han varit präst i Hjorteds församling i snart 30 år, trivs väldigt bra och fortsätter gärna några år till. - Jag hoppas bara att den nya organisationen sätter sig lite bättre. Och att fler söker de tjänster som finns i pastoratet.

Nils-Henrik Sikström har varit präst i Hjorteds församling i snart 30 år och trivs så bra att han gärna fortsätter några år till.

Nils-Henrik Sikström har varit präst i Hjorteds församling i snart 30 år och trivs så bra att han gärna fortsätter några år till.

Foto:

Västervik2015-01-15 07:45


Nils-Henrik Sikström har efter drygt 40 år som präst en hel del roliga minnen att tänka tillbaka på, och förstås även många gripande och sorgliga stunder. Men han har aldrig ångrat valet att läsa till präst.
- Jag gick teknisk linje på gymnasiet, men under det sista året utvecklades min tro och sommaren efter studenten bestämde jag mig för att läsa teologi.
- Det var roligt att vara student i Uppsala. Jag trivdes, även med studierna. Den 15 december 1974 prästvigdes jag av Ragnar Askmark och fick min första placering i Västervik. Ett halvår senare blev jag placerad i Törnsfall.

Tydligt tecken
Nils-Henrik Sikström trivdes mycket bra i Törnsfall, så bra att han och den växande familjen inte ville lämna platsen och församlingen. Men han kände på sig att det kanske ändå var dags för en förändring.
- Det låter väldigt andligt, men en kväll när jag var ute och gick bad jag Gud om ett tecken. Vart tyckte han jag skulle söka mig? Plötsligt såg jag "Hjorted" i eldskrift på himlen. Han måste ha tyckt att jag var väldig trög, eftersom han tog i så, skrattar Nils-Henrik Sikström.
- Hjorted var inget som lockade så för säkerhets skull tänkte jag att om Gud menar allvar så ger han nog även min fru ett tecken, så jag sa inget till henne. På morgonen undrade hon om jag inte skulle söka tjänst i Hjorted... Mer tydligt än så kunde inte budskapet bli.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om