Nordligt inslag i södra Allettan

Hudiksvalls HC har förstärkt och har höga ambitioner.

Foto:

Västervik2015-12-17 13:48


Det börjar brännas. Bara en och en halv vecka kvar till starten av Allettan och först ut i vår inventering av Vimmerbys och Västerviks kommande motståndare är Hudiksvalls HC - en doldis med höga ambitioner.

- Vi ska tillhöra toppen, säger tränaren Fredrik Johansson.

Om elva dagar, måndag 28 december, startar den södra Allettan. Idag inleder vi nedräkningen inför den stekheta serien, där serieettan är klar för spel i Kvalserien till Hockeyallsvenskan och lag 2-5 är klart för playoff till Kvalserien. Först ut att synas är hälsingarna i Hudiksvalls HC, ett lag som består av en mix av löjliga mängder rutin (bland annat Mange Eriksson med 369 SHL-matcher på kontot) och en hel del talang. Tillika ett lag som siktar mot toppen.

Förra säsongen åkte Hudiksvalls HC ut i den andra play off-rundan till den allsvenska Kvalserien. Då var det Västervik som blev för starkt och vann med 5-3 borta och 3-0 hemma.

- Det var ett väldigt bra lag vi mötte då och jag tror att de kommer bli lika bra nu. Med kontinuitet i tränarstab och i spelarmaterial så är de så klart en stark aspirant till en plats i Kvalserien, säger HHC-tränaren.

Och dina tankar om Vimmerby?
- Också ett mycket, mycket bra lag. Med betoning på LAG. De har några riktiga spetsspelare och kommer också utmana. Årets södra Allettan håller väldigt hög klass och lär bli oerhört jämn. Det är åtta lag med ambitioner och som alla har potential att vara med där uppe.

Fredrik Johanssons Hudiksvall slutade fyra i den östra HockeyEttan, bakom Södertälje, Huddinge och Visby/Roma.

- Vi har ett bra spann av olika karaktärer i vårt lag - både som människor och som spelare.

Läs mer i torsdagens papperstidning

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om