Nostalgikväll i årets Visfesival

Lasse Berghagen debuterade på Visfestivalen 1969. I år, 46 år senare, är han en av artisterna som firar festivalens 50-årsjubileum. - Jag tycker det är jättekul att Lasse Berghagen kommer. Han känns given när det är jubileum, säger Calle Åstrand, Visfestivalens vd.

- Tidsmässigt ligger vi nog bättre till en någonsin i år, säger Visfestivalens arrangörer Morgan Johnson, Anna Hydblom Ulvaeus och Calle Åstrand.

- Tidsmässigt ligger vi nog bättre till en någonsin i år, säger Visfestivalens arrangörer Morgan Johnson, Anna Hydblom Ulvaeus och Calle Åstrand.

Foto:

Västervik2015-04-21 07:05


Vår tidning träffar Calle Åstrand, Anna Hydblom Ulvaeus, artistansvarig, och Morgan Johnson, platsansvarig, vid Slottsruinen på lördagen. Några dagar tidigare offentliggjordes Visfestivalens andra artistsläpp med Lasse Berghagen, Jack Vreeswijk, Pernilla Andersson och Meja. Tidigare har Petter, Edda Magnason och Weeping Willows presenterats.
- Petter känns ganska oväntad, men jag tror att han kommer gå hem hos publiken. Han har en betoning på sina texter som passar väldigt bra i sammanhanget, säger Anna Hydblom Ulvaeus.
- Vi försöker att ha en blandning av artister som inte har stått på scenen förut, men borde ha gjort det, och de som vi tycker ska stå på scenen igen. Jag tycker det är viktigt att vi kan visa upp nya förmågor också, säger Calle Åstrand.
I år fyller Visfestivalen 50 år. Hur ska det uppmärksammas?
- På lördagen har vi lite nostalgitänk. Dels har vi Lasse Berghagen och Jack Wreeswijk som kommer att stå på scenen då och andra artister som har varit med genom åren. Vi tror att publiken vill ha en sådan kväll. Det blir lite "best of", säger Calle Åstrand.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om