– Det är lite ovant. Det trodde man inte när man stannade på morgonen, att det skulle bli så omtalat. Det var inget jag förväntade mig, det var bara en självklar grej att göra, att stanna när jag såg honom i väggrenen, säger han.
Berömmelsen är dock inget som lockar honom, snarare hoppas han att fler kan få upp ögonen för Vilthjälpens arbete och skänka pengar för att verksamheten ska kunna fortgå.
– Det är ju de som tar hand om alla viltskador, i ett väldigt stort område, och de får inget betalt. De gör det helt ideellt, så det kan nog vara tufft. De gör ju ett fantastiskt arbete, det är helt otroligt, säger Joakim Karlsson.
Berguven har varit på rehabilitering i drygt en vecka.
– Det såg ljust ut, men man vet ju aldrig.
På tisdagen var det så dags för berguven att släppas ut.
– Det går inte att beskriva. Att det gick bra, hela vägen... Det var mycket känslor.
Lars-Gunnar Nilsson och Kent Gullquist från Tjust fågelklubb, som skjutsade berguven till Vilthjälpen, var självklart med under frisläppandet. Det var också sambon Anna Thalin, tillika sjuksköterska, som lyckligtvis var på plats när Joakim kom hem med den skadade uven.
– Hon är väldigt mån om djur, en riktig naturmänniska. Vi blev tagna båda två. Det var en stor stund, berättar Joakim Karlsson.
Berguven placerades på en stubbe i närheten av där han hittades, där den satt kvar en stund, innan den gav sig av i kvällsssolen.
– Man blev berörd, det var magiskt.