Nu är den nya restaurangen invigd

Torsdagens invigning av den nya gymnasierestaurangen utgör en milstolpe i skolans omdaning. Om mindre än ett år ska allt vara klart.

Malte Eklund Helmfrid (t v) och Ludvig Hansevi säger att det känns kul med en ny och snygg restaurang. Ännu äter man på papptallrikar,, köket beräknas vara färdigt till årskiftet.

Malte Eklund Helmfrid (t v) och Ludvig Hansevi säger att det känns kul med en ny och snygg restaurang. Ännu äter man på papptallrikar,, köket beräknas vara färdigt till årskiftet.

Foto: Andreas Johansson

Västervik2018-08-30 16:00

Västervik

Än är inte köket klart, och heller inte allt "piff" som återstår. Växter och annat förskönande ska in. Men under torsdagen slog den nya matsalen, som numera ska kallas restaurangen, upp portarna på Västerviks gymnasium. 332 platser ska se till att närmare 1 100 personer får mat, dagligen.

Jenny Gustafsson är intendent och är glad den här dagen.

– Det känns helt fantastiskt. För ett år sedan göt man plattan och nu är vi här. Eleverna har fått vara med i processen och till viss del utformningen. I och med att vi kommer få eget kök som kan man också bestämma mer själv, om kryddningen av maten exempelvis, säger hon.

Restaurangen ligger i en helt nybyggd del på skolans baksida. Den är ljuddämpad, med stort ljusinsläpp. Det finns olika höjder på borden och stolarna, och även soffor. Efter lunchtimmarna är meningen att utrymmet ska kunna användas som studieyta för exempelvis grupparbeten.

– Det är fint att vi bor i en kommun där man är villig att satsa så mycket på våra ungdomar, säger Jörgen Jonsson, gymnasiechef.

Omdömen som fräscht, "fint" och "kul" var vanligt förekommande bland eleverna.

Malte Edlund Holmfrid och Ludvig Hansevi mumsar i sig dagens rätt, lasagne. Till efterätt blev det glassbåt dagen till ära.

– Det känns bra, tycker jag. Jag går i ettan så jag har inget att jämföra med men det känns kul, säger Malte.

– Ja, det känns jättebra. Det är kul att man satsar på en ny skolmiljö överhuvud taget, säger Ludvig.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!