I slutet av förra veckan levererade de drygt 400 flaskor av sitt första publika öl under varumärket Skippers Dog.
– Det var till krogarna i centrala Västervik nu i ett första skede, berättar de när vi ses hemma hos Lars Gigård på Östra kyrkogatan.
Det är här, i ett gårdshus, som de utvecklat sitt öl allt sedan starten för närmare fyra år sedan.
När de nu bildat bolag och börjat brygga till försäljning har de under våren hyrt in sig hos Figeholms bryggeri där de kunnat brygga lite större kvantiteter.
Men ölen är utvecklad i Västervik, poängterar de.
– Hittills har vi bara haft ett bryggverk men nu kommer vi att investera i ytterligare ett för att kunna brygga mer här hemma, säger Christer Askbrant.
Sedan några år tillbaka poppar mikro- och nanobryggerier upp lite varstans. Att brygga öl är trendigt. Vad är er styrka?– Att vi är lokala. I nuläget, sedan Bryggeri Fängelset lades ner, finns det inget annat mikrobryggeri i Västervik.
– Många har också fått prova vårt öl under tiden vi utvecklat det, och undrat när det finns att köpa, säger Lars Gigård.
Deras första publika IPA (India Pale Ale) är humlad med sex olika sorters amerikansk humle och flera olika maltsorter.
– Vi har medvetet hållit tillbaka beskheten för att få till ett öl som vi tror funkar för många.
En glad överraskning för Lars Gigård och Christer Askbrant när de gav sig in på ölgebitet var öppenheten i branschen.
– Det är väldigt lite av hemlighetsmakeri inom skrået. I stället delar man med sig av sina kunskaper. Man utvecklas och blir skickligare tillsammans.