Nu blir det andra bullar

Västerviks nya bageri smygöppnade under onsdagen. Redan då var bakandet och gräddandet i full rulle.

Både Mats Karlsson och Klara Bergström kommer att arbeta som bagare i det nya bageriet. De menar att det har varit en bra rusch under dagen och att de har fått väldigt god respons från kunder.

Både Mats Karlsson och Klara Bergström kommer att arbeta som bagare i det nya bageriet. De menar att det har varit en bra rusch under dagen och att de har fått väldigt god respons från kunder.

Foto: Emil Sandgrim

Västervik2019-08-14 18:04

De senaste två månaderna har det bullrats, skruvats och hamrats i Subways gamla lokal på Stora torget. Renoveringen övergick under onsdagen till nyöppningen av stadens nya familjeföretag: Bageri 96grader.

– Vi kunde inte vänta, så vi slog till, säger en av företagets ägare Mats Karlsson.

Han har tillsammans med sin fru Lisa Bergström startat bageriet. När vi besöker nyöppningen, står han och bakar med sin dotter Klara Bergström som också ska arbeta i bageriet. Runt om dem ligger mjöl utspritt och degar uppradade i olika konstellationer. Samtidigt går lokalens bakugnar på högvarv – redo att leverera nygräddade frukostbullar för dagens kunder.

– Det känns jättebra, vi trodde inte det skulle komma så många första dagen, säger Klara Bergström.

Familjen tror inte att deras relation kommer att påverkas negativt av att de arbetar ihop, utan ser snarare på samarbetet med glädje.

–  Kanske blir det problem med vem som bestämmer, säger Mats Karlsson och skrattar.

– Nej, vi är ett superteam, säger dottern och får sin fars medhållande.

Han berättar att företag redan har hört av sig och uttryckt en önskan om att få köpa deras bröd. Hittills finns inga samarbetskontrakt påskrivna utan kunderna får självmant komma och hämta sitt bröd.

– Butiken går alltid först, vi kommer inte vara ett leveransföretag.

Är det långsiktigt hållbart att bedriva ett bageri i Västervik, när historien visat annat?

– Efterfrågan finns. Folk vill ha närproducerat och söker produkter som är gjorda från grunden.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om