Nu börjar bygget av nya simhallen: Så ser planerna ut

Nu startar bygget av Västerviks nya simhall. Vid lunchtid på måndagen togs det första spadtaget för den nya tillbyggnaden.

Projektchefen Stefan Karlsson berättar att förberedelserna inför bygget påbörjades redan tidigt i våras.

Projektchefen Stefan Karlsson berättar att förberedelserna inför bygget påbörjades redan tidigt i våras.

Foto: Karin Hertz

Västervik2020-06-08 12:08

I den nya delen av simhallen kommer en ny 25-metersbassäng samt ett bad- och lekland för de mindre barnen att byggas. Rummet för leklandet är ungefär 100 kvadratmeter och simhallen är 1 000 kvadratmeter stor. 

Planen är att den nya delen av simhallen ska byggas utan att den befintliga simhallen påverkas.

– Ett ledord har varit att det ska gå att bedriva simundervisningen hela tiden, säger Andreas Throzell, platschef för utbyggnaden på Bostadsbolaget.

Tillbyggnaden, som blir på totalt 3 000 kvadratmeter i två plan, kallas för etapp ett. Hela källarplanen består av teknikutrymmen. Bygget beräknas kosta 110 miljoner kronor.

Planen är att även den befintliga simhallen ska renoveras så småningom, vilket ingår i etapp två. Men kommunstyrelsen har än så länge inte fattat något beslut om det.

För etapp två finns ett förslag om att de två befintliga bassängerna i simhallen byggs om. Den L-formade 25-metersbassängen delas upp i två bassänger, varav den ena lekbassäng för de större och den mindre blir en multibassäng med höj- och sänkbar botten.

– När vi väl ska renovera simhallen kommer vi att ta en bassäng i taget. Det kommer alltid att finnas en bassäng i den befintliga simhallen i gång och det kommer att gå att nå de nya i utbyggnaden, säger Andreas Throzell.

När ska tillbyggnaden stå klar?

– Årskiftet 2022, 2023 är det planerat, säger Andreas Throzell.

Kommunalrådet Dan Nilsson samt representanter från Bostadsbolaget, Tjustfastigheter samt entreprenörer fanns på plats.

Så här kommer tillbyggnaden av simhallen att se ut.
Så här kommer tillbyggnaden av simhallen att se ut.
Karta: Västerviks Simhall
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!