Nu börjar campingsäsongen

Till helgen smygstartar campingsäsongen på Västevik Resort - men upplevelsebadet öppnar först om en månad.

Västervik2018-03-30 10:00

Påsken närmar sig, och i och med det går startskottet för årets campingsäsong. Men någon överdriven trängsel ser det inte ut att bli.

- Nej, 14 minusgrader talar väl inte till sin fördel för oss, säger Annika Källmark, marknadschef på Västervik Resort. Men vi har några bokningar och håller öppet som vanligt.

Undantaget är upplevelsebadet som öppnar först om en månad, till Valborg.

- Det beror på att vi har haft för lite besökare tidigare år. Vi kan inte hålla öppet badet för tio personer, säger Annika Källmark. Det är klart att det känns tråkigt, men när gästerna uteblir har vi inte så mycket val. Då satsar vi hellre när vi ser att gästerna kommer.

Rekrytering pågår

Varje år har Västervik Resort omkring 100 säsongsanställda. Rekryteringen inför årets säsong pågår fortfarande.

- Vi har några annonser som kommer ut efter påsk, mestadels restaurangtjänster. Annars har vi hittat all personal vi behöver, säger Annika Källmark.

Även om det blir en något lugnare start än vanligt, så ser utsikterna för resten av säsongen riktigt goda ut.

- Det har verkligen gått bra i år. Vi har nästan sålt slut hela sommaren, så det känns kanonbra. Västervik är väldigt hippt att komma till, vilket är positivt för hela kommunen.

Hemligheten tror hon är att Västervik är bra på att synas.

- Vi väljer rätt forum, vilket stärker oss som destination. Nu går även Gotlandsbåten vilket gör att en del kombinerar sin resa med några nätter i Västervik.

Kan det bli en rekordsäsong?

- Det hoppas vi alltid. Vi har bra förutsättningar i år, med tanke på att vi har utökat med 16 lägenheter. Det gör faktiskt att vi kan ha 80 huvuden till per dygn.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om