Nu har den nya restaurangen öppnat

Under onsdagen slog hamburgerrestaurangen Max upp sina portar. "Vi har siktat på Västervik länge och nu har vi hittat rätt plats", säger vd:n Richard Bergfors.

Sofia Papazoglou, restaurangchef, säger att rekrytering av personal har gått bra.

Sofia Papazoglou, restaurangchef, säger att rekrytering av personal har gått bra.

Foto: Kristina Westring

Västervik2019-02-06 12:22

När Max invigde sin 122:a hamburgerrestaurang i Sverige var det gott om kunder som tog tillfället i akt för att provsmaka menyn. Innan dörrarna öppnades för allmänheten hölls en kort ceremoni. Sverker Thorén (L), kommunfullmäktiges ordförande, klippte det röda bandet och hälsade det familjeägda Max välkommen till Västervik. Företaget startades 1968 av Curt Bergfors och idag är det sönerna Richard och Christoffer Bergfors som leder Max.

Lokalerna i Västervik är helt nybyggda och ligger på Ljunghedens handelsområde, på samma plats där det tidigare var Sibylla. Att Max hamnade just här har sin förklaring.

– Vi har siktat på Västervik länge, i många år faktiskt, och när den här möjligheten dök upp var det lätt att ta beslut. Läget är en bra mix med närhet till infarten som leder trafiken och att det är ett handelsområde. Det är sällan vi lägger våra restauranger i centrala delar av städer, förutom i storstäder, säger Richard Bergfors, vd.

För Max har Västervikstrakten varit en vit fläck. De närmaste ligger i Linköping, Norrköping, Kalmar, Visby och Växjö.

– Det är hård konkurrens i Västervik, men vi hoppas att vi kan tillföra något nytt, säger Christoffer Bergfors, vice vd.

Restaurangchef i Västervik är Sofia Papazoglou, tidigare franchisetagare av Sibylla.

– Rekrytering av personal har gått bra. Det är ett 40-tal personer som kommer att jobba här. Inför öppningen har vi haft flera utbildningar.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!