– I kväll har vi bland annat bjudit in de som bor här på Slottsholmen. Det är ett 30-tal personer som ska får provsmaka menyn, säger Stina Porsgaard, hotelldirektör för Slottsholmen.
Det är alltså den här kvällen som personalen ska trimmas in innan det är dags för skarpt läge. Mat ska tillagas och drinkar ska blandas. Vid baren är det Jenni Viberg som basar. Det är hon som har skapat i princip allt på drinklistan. Ett inslag av det lite ovanligare slaget är drinken som blir rökt.
– Vi har en rökpistol. Drinken ställer vi under en kupa och den får stå och bli genomrökt någon minut innan servering, säger Jenni.
Matkonceptet är helt nytt och det har tagits fram i samverkan med köksmästare Stefan Ekengren på Restaurang Hantverket i Stockholm. Björn Ulvaeus har varit delaktig i skapandet av rätterna.
– Varje rätt har en historia och bygger på matminnen. Strömmingen till exempel, är något Björn växte upp med här i Västervik. Så därför måste ju "Mor Ainas strömming" vara med. Korven tillagas från grunden i restaurangköket, säger Ekengren.