Nu ska nämnden digitaliseras

De senaste åren har majoriteten av kommunens alla nämnder digitaliserats och möteshandlingar finns numera på kommunens hemsida. Nu har även den sista stora nämnden valt att följa med i utvecklingen – Barn- och utbildningsnämnden.

Läsplattor kommer att delas ut till politikerna i nämnden.

Läsplattor kommer att delas ut till politikerna i nämnden.

Foto: Malin Hoelstad/SvD/TT

Västervik2018-05-10 10:00

Västerviks kommuns olika nämnder (kommunstyrelsen, miljö- och byggnadsnämnden, socialnämnden och kommunfullmäktige) har alla genomgått en digitalisering och valt att publicera sina möteshandlingar på Västerviks kommuns hemsida. Från och med arbetsutskottets sammanträde 15 maj kommer även barn- och utbildningsnämnden, som sista nämnd, att övergå till helt digitala möteshandlingar för både nämnd och arbetsutskott.

– Vi kommer inte att skicka ut handlingarna med e-post utan lägger dem direkt på kommunens webbplats. Att publicera handlingarna på webben ökar bland annat öppenheten för medborgarna, säger Birgitta Aldebert, nämndsekreterare.

Politikerna i barn- och utbildningsnämnden kommer att tilldelas, för de som redan inte har, läsplattor för att kunna ta med sig sina digitala handlingar på möten, uppger kommunen i ett pressmeddelande.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!