Ny bilbesiktning etablerar sig i Västervik

Finska bilbesiktningskoncernen Carspect AB står i startgroparna för att flytta in på Lunnargatan. Det blir företagets 72:a station i Sverige. Vägg i vägg öppnar dessutom en biltvätt.

Finska bilbesiktningskoncernen Carspect AB står i startgroparna för att flytta in på Lunnargatan.

Finska bilbesiktningskoncernen Carspect AB står i startgroparna för att flytta in på Lunnargatan.

Foto:

Västervik2017-03-29 11:42

Carspects inriktning är att etablera små lättillgängliga anläggningar. Enligt Marcus Johansson, regionchef Sydöst är Västervik en tillräckligt stor ort för att det ska finnas behov av flera konkurrerande stationer.

– För oss är tillgängligheten avgörande, och där ligger Ljungheden bra till. Vi vet också att folk är nyfikna på nya aktörer.

– Det kommer garanterat bli ett priskrig i Västervik.

Öppnar november

Till att börja med anställer stationen två personer, men Marcus Johansson säger att man räknar med att utöka.

– Stationen får en bana, som kan ta tre bilar åt gången. Vi tar emot lätta fordon, det vill säga fordon med en vikt under 3 500 kilo. I dagsläget är vi inte inriktade emot tyngre fordon, men det ligger i framtidsplanerna.

Byggstarten är beräknad till månadsskiftet april, maj. Inflyttning kommer ske under fjärde kvartalet 2017.

– Vi räknar med att öppna i november.

Intill besiktningen öppnar Auto Biltvätt AB en helautomatiserad obemannad biltvätt.

Fortsätter växa

Carspect AB, som ingår i A-Katsastuskoncernen med huvudkontor i Finland, har runt 2 000 anställda i Finland, Estland, Lettland, Polen och Sverige. I Sverige sysselsätter man runt 250 personer.

– Vi etablerade oss i Sverige med en station när monopolet togs bort den 1 juli 2010. Under 2011 öppnade Carspect 15 stationer, sedan dess har vi utökat till drygt 70. Målet är ytterligare 50 stationer de närmaste åren, säger Marcus Johansson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om