Ny förlust - men tränaren ändå nöjd

Ny förlust - men Västervikstränaren Thomas Kongstad var ändå nöjd. - Vi gör en ny bra prestation mot ett division tre-lag (Högsby). Vår första halvlek är riktigt, riktigt bra, säger han efter 1-2.

Mathias Jakobsson var vass och gjorde mål.

Mathias Jakobsson var vass och gjorde mål.

Foto:

Västervik2016-04-11 06:51


Är det här säsongen som Västerviks FF tar klivet upp i trean?

Ja, det återstår att se. I vilket fall är VFF väl förberett. Laget har medvetet matchat mot tufft motstånd under försäsongen.

- Vi har mött många division tre-lag och vi har gjort det bra, trots att vi förlorat med uddamålet i matcherna.

Mot Högsby fick Västervik en kanonstart, då Mathias Jakobsson vek in från högerkanten och fick en fin passning från Håkan Karlsson. 1-0 redan i den sjätte minuten.

- Målet gav oss självförtroende och återigen visade vi upp ett vasst kantspel. Det känns bra. Det var en av de bättre insatserna under försäsongen, säger Kongstad.

VFF var det spelförande laget och släppte knappt till en målchans för Högsby i den första halvleken. Efter paus blev det ombytta roller. HIK tog över taktpinnen och fick ett tidigt kvitteringsmål.

- Dom drar isär oss på ett annat sätt än i den första halvleken, vilket gör att vi blir långa i laget och får jaga mycket boll. Sedan kom deras segermål i slutminuterna. Oavgjort hade varit mest rättvist.

Läs mer i måndagens papperstidning

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om