Ny ordförande i samhällsföreningen

Totebo & Yxereds samhällsförening har haft årsmöte och där valt Bertil Magnusson till ny ordförande. Bertil blir nu den sjätte ordföranden i föreningen sedan den bildades för 26 år sedan.

Bertil Magnusson som driver lanthandlarna i Hjorted och Totebo har valts till ny ordförande i Totebo & Yxereds samhällsförening. Foto: Ellinor Harrysson

Bertil Magnusson som driver lanthandlarna i Hjorted och Totebo har valts till ny ordförande i Totebo & Yxereds samhällsförening. Foto: Ellinor Harrysson

Foto:

Västervik2018-04-25 18:30

Detta extra årsmöte hölls i den gamla industrimatsalen, dit 19 intresserade personer hade sökt sig.

Vid valen blev Bertil Magnusson vald till ordförande på ett år och två nya styrelseledamöter valdes även in, Anna Melsted och Stefan Johansson på en period på två år. Som kassör omvaldes Kerstin Di Meo på två år.

Övriga i styrelsen är Stefan Karlsson och Elisabeth Koinberg. Till suppleanter valdes Mats Hedin och Karin Västerlund.

Revisorer är Britt Svensson och Robert Dahlberg.

Positiva nyheter

Under övriga frågor uppmärksammades att föreningens tidigare ordförande Hans Källgren nyligen tilldelades Västerviks kommuns pris som "årets ideella samhällsutvecklare". Motiveringen löd: "Hans Källgren var under många år ordförande i Totebo Yxereds samhällsförening och drev frågor som var viktiga för bygden som stöd och köptrohet i lanthandeln, byggandet av HT-hallen och bredbandsutbyggnad. Ett arbete som gett resultat. Hans engagemang sträckte sig även utanför hemorten och han var drivande i att öka samarbetet mellan intresseföreningar i kommunen och bildandet av landsbygdsrådet, samt startandet av lanthandeln i Hjorted".

Man tog även upp att fiber snart skall börja installeras i villor och övriga bostäder i Totebo, samt att en pizzeria (Stefans matglädje) under påsken öppnade i Totebo.

Många goda nyheter på en gång för Totebo med omnejd, konstaterar föreningen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om