Bandet som symboliserade öppnandet av det nya köket klipptes av landstingsråd Lena Segerberg (S). I sitt invigningstal sa hon att de är väldigt glada över att nu ha tillagning i egen regi.
– Nu när allt är samlat finns det goda förutsättningar för vidare utveckling av kosten. Mat är oerhört viktigt för patienternas tillfrisknande.
På sjukhuset kommer det att lagas totalt 450 portioner per dag. Då räknar man att det är 250 portioner till patienter och 200 till personal och besökare.
– Vi har dimensionerat upp kylar och frysar, byggt nytt dietkök och renoverat personalutrymmen. Tidsplanen har varit tight, men vi klarade det, säger Jörgen Ohlsson, förvaltningschef för landstingsservice.
För att klara verksamhetens uppdrag har åtta nya kockar och köksbiträden anställts. Susanne Holmgren är en av dem. Hon tycker att det nya köket är välplanerat och fräscht.
Patienternas mat lagas på plats sedan någon vecka tillbaka och på måndag är restaurang Blåklinten åter öppen för personal och besökare.