Nya medborgare hedrades under nationaldagen

Nationaldagen firades på flera platser i kommunen. I Västervik stod sång, dans och glädje i fokus.

Westervik Twirling Troop bjöd på underhållning under kortegen.

Westervik Twirling Troop bjöd på underhållning under kortegen.

Foto: Filip Gustafsson

Västervik2018-06-06 19:45

Västerviks Kommun inledde firandet med en medborgarskapsceremoni på Västerviks teater och konferens, där de som fått svenskt medborgarskap under 2017 hälsades välkomna och tilldelades ett hedersdiplom. Kommunfullmäktiges ordförande, Dan Nilsson, började ceremonin med att hylla alla nya medborgare.

– Det är de människor som bor här som tillsammans gör Sverige. Vi vill hälsa alla välkomna hit, det ska bli väldigt roligt att få dela dagen med er.

Efter talet delades hedersdiplom ut och Gamleby Folkhögskola bjöd publiken på svensk folkmusik. Även fika, ansiktsmålning och dansunderhållning stod på schemat.

– Det har varit roligt här idag. Bäst var nog tårtan, snart ska vi gå upp till Stadsparken och fira, berättade åttaåriga Khaled Alkhaled, som besökte ceremonin tillsammans med mamma.

Därefter startartade kortegen till Stadsparken, med Gunnebo musikkår, Västerviks manskör och Westervik TwirlingTroop i täten. I Stadsparken bjöd de sedan publiken på underhållning i form av dans och musik tillsammans med Kulturskolan. Årets högtidstal framfördes av Reem al Haddad, som flydde till Sverige från Syrien.

– Sverige har gett mig en andra chans att få leva och uppfylla mina drömmar. Landet ger oss en trygghet och framtid för våra barn.

Hon fortsatte sedan att beskriva hennes tidigare liv i Syrien och de hinder hon stötte på under sin första tid i Sverige.

– Tillsammans med er här, kan vi hand i hand bygga upp landet. Då kan alla bli vi, istället för ni och vi.

Nya medborgare hyllades med diplom och underhållning.
Nya medborgare hyllades med diplom och underhållning.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!