Enligt Bostadsbolagets nya parkeringsregler och avtalet med ett parkeringsbolag, finns det en 48 timmars gräns.
Så skriver en av de boende till vår tidning. Därefter måste de flytta på sin bil för att undvika att få böter. De boende undrar nu vad som händer om man är bortrest utan sin bil, om man blir sjuk i flera dagar, och ifrågasätter även hur det drabbar de äldre som bara använder sin bil ett par gånger i veckan.
– Vi har haft problem med skrotbilar och olovlig parkering på flera områden, säger Pelle Svensson, förvaltare och driftschef på Bostadsbolaget. Det kan vara gamla bilar som inte används längre, som gått sönder eller liknande. Det är inte tillåtet. Vi vill få bort så kallade långtidsparkerare från området.
Drabbar inte de med tillstånd
Bostadsbolaget har infört de nya reglerna på flera områden och menar att det inte kommer att drabba de boende då parkeringstillstånd har delats ut till berörda som har bil.
– Vi lappar inte de som har tillståndet i rutan, säger Pelle Svensson. Anledningen att vi infört 48-timmarsbegränsningen är att få bukt med de som står där olovandes en lång tid. Inte att vi ska ska kunna bötfälla våra äldre eller de som är bortresta ett tag. Uppdraget som parkeringsbolaget har som vi har avtal med, är att titta efter parkeringstillståndet i rutan.
Information har gått ut
– Det har gått ut information till alla våra boenden, både skriftligt och via möten. Men det är svårt att nå ut ibland. Jag önskar att de hade hört av sig till mig om något är oklart, så kunde jag förklara. Det här är en ganska normal skyltning av parkeringar, och vi måste få bukt med de som står där olagligt. Det finns de som sätter detta i system med att flytta runt sina bilar på olika platser.