Hon tar över som sjukhuschef i Västervik

Sibylle Loo, överläkare i Kalmar, blir ny sjukhuschef i Västervik. För många på sjukhuset är hon redan ett bekant ansikte.

Sibylle Loo, ny sjukhuschef i Västervik. Hon har tidigare jobbat som chef över anestesi- och intensivvårdsavdelningen vid Länssjukhuset i Kalmar.

Sibylle Loo, ny sjukhuschef i Västervik. Hon har tidigare jobbat som chef över anestesi- och intensivvårdsavdelningen vid Länssjukhuset i Kalmar.

Foto: Region Kalmar län

Västervik2022-01-13 10:14

Den fjärde april tillträder Sibylle Loo, 52 år, formellt jobbet som sjukhuschef i Västervik. Fram tills dess kommer sjukhuset att ledas av Marie Törnlöf, chef för ögonkliniken. Enligt uppgift från sjukhuset får Västervik därmed sin första kvinnliga sjukhuschef.

Sibylle är i dag överläkare på anestesi- och intensivvårdskliniken på länssjukhuset i Kalmar. Hennes tyska accent avslöjar att hon gjort en lång resa innan hon hamnade i Kalmar län.

– Jag och min man träffades när vi studerade i Umeå. Att det sedan blev Kalmar var något av en slump.

Hennes man fick jobb i länet, och de tyckte dessutom att Kalmar län var vackert. 1995 fick Sibylle Loo en tjänst som ST-läkare på länssjukhuset. Sedan 2014 är hon chef för kliniken, och sedan 2016 ingår hon i ledningsgruppen för länssjukhuset i Kalmar.  Under pandemin har hon varit regionens representant i det nationella IVA-nätverket.

Vad fick henne att söka jobbet på Västerviks sjukhus?

– Jag känner till sjukhuset väl. Som narkosläkare har jag tjänstgjort på sjukhuset vid några tillfällen. Vi har ett bra samarbete mellan sjukhusen. Inte minst under covidpandemin har vi ju fått hjälpa varandra.

Hon känner Västervik även på det privata planet. Familjen har ett fritidshus i den södra kommundelen.

Om hon kommer att bli heltidsvästervikare är däremot inte säkert.

– Det får tiden utvisa. Det är ju en fråga för hela familjen, men man kan ju säga att jag redan har ett hem i Västerviks kommun.

Jobbet som sjukhuschef kommer med all säkerhet att innebära att hon lämnar det kliniska arbetet som läkare. Åtminstone för en tid. Hon tror att ledarskapet kommer att kräva all uppmärksamhet.

Varför tar hon det här steget?

 – Jag tycker att sjukvård är något så viktigt, och jag vill bidra med det jag kan. Då kändes det här som nästa steg att ta.

I pressmeddelandet säger regionens hälso- och sjukvårdschef Johan Rosenqvist:

–  Jag är väldigt glad att Sibylle Loo blir sjukhuschef i Västervik sjukhus. Hon har en gedigen erfarenhet av chefs- och ledarskap inom sjukvården och har även ett brett nätverk såväl internt, som i sjukvårdsregionen och på den nationella arenan. En viktig uppgift blir att bevara de goda resultat som redan finns inom många områden och att utveckla dem ytterligare.

undefined
Den tidigare sjukhuschefen Henrik Holmberg har bytt bransch.

Som vi berättat tidigare har tidigare sjukhuschefen Henrik Holmberg gått vidare till ett jobb på Tjustbygdens sparbank.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!