Nya smaker på Stadshotellet

På Storgatan utanför Västerviks stadshotell har en grill monterats. Här ska det grillas och rökas kött och, locka in gäster till restaurangen.

Stadshotellets köksmästare Pär Wikström har tagit fram ett antal rätter med sitt ursprung i Sichuan-provinsen i Kina.

Stadshotellets köksmästare Pär Wikström har tagit fram ett antal rätter med sitt ursprung i Sichuan-provinsen i Kina.

Foto: Anna Persdotter

Västervik2019-07-02 20:00

Sichuan, ibland även stavat Szechuan, är en provins i Kina som är känt för sitt kök, och sin peppar. I sommar testar Stadt i Västervik att servera smårätter med inspiration från Sichuan i vinterträdgården.

– Det blir en sommarträdgård i sommar, säger Stina Porsgaard, hotellchef.

Det hela är ett sätt att försöka locka fler till restaurangen sommartid.

– Vi lider ju av brist på uteservering, säger hon.

Eftersom tillståndet för grillen har tagit lite tid har det varit lite oklart när de skulle kunna dra igång, men Stina Porsgaard berättar att det blev klart i förra veckan. Man får nämligen inte montera upp en grill mitt i staden hur som helst.

Hotellets källarmästare Mikael And vill med konceptet skapa lite puls och lite liv.

Grillen ska skapa intresse och Mikael tänker sig att han ska vara delaktig här ute och kanske bjuda förbipasserande på smakprov.

– Den sprider goda dofter och man ska se att det händer nåt längre ner på gatan.

De har valt Sichuan-köket eftersom maten är smakrik utan att vara alltför stark.

– I Västervik är det väldigt mycket hamburgare och det är ju en klassisk hotellrätt. Vi bestämde oss för att strunta i det, säger Stina Porsgaard.

Den som har fått i uppgift att ta fram menyn är köksmästaren Pär Wikström.

– Det är jätterolig mat att laga. Och Sichuan-peppar ger en väldigt speciell känsla i munnen som gör maten lite extra spännande, säger han.

Den är nämligen stark, men har också en bedövande effekt.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!