Nya uppgifter: Den döde är hemmahörande i Västervik

En person har omkommit efter att två båtar kolliderade i hög fart utanför Västervik strax efter klockan sju under onsdagsmorgonen.

Bilden är en genrebild.

Bilden är en genrebild.

Foto: Hasse Holmberg / TT

Västervik2020-08-12 10:17

Olyckan skedde öster om ön Rotsö, nordöst om Västervik. Två personer var inblandade. En man i 65-årsåldern hemmahörande i Västervik avled och den andra, en man i 50 till 55-årsåldern, blev lindrigt skadad. Anhöriga till den avlidna har underrättats.

– Det är två båtar som i högre fart har krockat med varandra. Det är oklart hur det har gått till, sade Johan Brunoson, biträdande räddningsledare på Sjö- och flygräddningscentralen.

De två båtarna ska ha legat och drivit efter olyckan. En tredje båt var på plats och hjälpte till innan räddningstyrkorna hade kommit fram.

Sjöräddningssällskapet, räddningstjänsten och en helikopter ifrån Visby ska alla varit framme vid olycksplatsen innan klockan åtta. Eftersom olyckan skedde på oövervakat vatten så söktes det efter fler personer som kunde ha varit inblandade. Inga fler hittades dock.

Helikoptern lämnade platsen efter att ha deltagit i sökandet.

Carl-Lennart Sporre bor på Hasselö. Han hörde helikoptern när den kom och när den lämnade olycksplatsen. Men själva olyckan eller de inblandade båtarna kunde han inte se.
– Vi ser Rotsö härifrån men olyckan skedde öster om Rotsö, lite längre bort än vad vi kan se från oss.

Vid 09.37 så bekräftade Joakim Jansson, säkerhets- och räddningschef för Västerviks kommun, att de hade avslutat sin insats. 

De båda båtarna bogserades in till fastlandet för en teknisk undersökning. Polisen har startat en utredning för att hitta orsaken till olyckan.

Karta: Unnamed Road
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!