Nyanlända strandsatta i Blackstad

När KLT övergick till sommartidtabell ställdes turerna mellan Blackstad och Västervik in. För många av de nyanlända i Blackstad har den indragna trafiken fått stora konsekvenser när de inte längre kan ta sig in till sina aktiviteter i Västervik. - Vi väntar på svar från KLT, säger Britt-Louise Carlsson, introduktionshandläggare på Integrationsgruppen.

Västervik2015-06-18 22:17

Sommartidtabellen, som började gälla i måndags, kom som en överraskning för de uppemot 25 nyanlända som bor i Blackstad.
- Tidigare har det gått en buss till Västervik på morgonen och en tillbaka till Blackstad på kvällen. Nu går det ingen, säger Britt-Louise Carlsson, introduktionshandläggare på Integrationsgruppen i Västervik.
Den indragna trafiken innebär att många av de boende inte kan ta sig in till sina aktiviteter i Västervik.
- Jag tror att det är en familj som har bil och som har kunnat åka in ändå, de andra har fått stanna hemma, säger Britt-Louise Carlsson.
En stor del av de nyanländas aktiviteter är förlagda hos Arbetsförmedlingen. Vanligtvis innebär frånvaro att de nyanlända får avdrag på sin ersättning, men så är det inte i det här fallet.
- Vi har fått påpeka för Arbetsförmedlingen hur det ligger till, och de har beslutat att de inte kommer att få avdrag, säger Britt-Louise Carlsson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om