Nyöppning och visning hos Herberts

Det råder en febril aktivitet hos Herberts Guld. Renoveringen av de nya lokalerna på Storgatan är inne i slutskedet. På torsdag väntar invigning och visning av verksamheten.

Ulrika Pecher jobbar för fullt med att få allt klart till invigningen på torsdag. Här står hon i den blivande verkstaden, där kunderna ska kunna se arbetet genom en glasvägg. Foto: Lena Dahlberg

Ulrika Pecher jobbar för fullt med att få allt klart till invigningen på torsdag. Här står hon i den blivande verkstaden, där kunderna ska kunna se arbetet genom en glasvägg. Foto: Lena Dahlberg

Foto:

Västervik2016-11-21 09:59

Herberts Guld flyttar till sin fjärde, eller rent av femte lokal under de år företaget funnits i Västervik.

- Pappa Herbert startade i källaren hemma i Jenny 1978, så vi firar 40 år om ett par år, säger Ulrika Pecher, ägare till verksamheten.

- Efter något år flyttade han in ett litet grannhus och i början av 1990talet öppnade vi i stora lokaler på Rullstensvägen. Det var många som åkte till oss bara som ett utflyktsmål, och vi hade många kunder utifrån. När sedan turismen växte i Västervik bestämde vi oss för att flytta in till centrum istället. 2004 öppnade vi på Storgatan.

Nya satsningar

Nu är det alltså dags för nästa flytt, den sista enligt Ulrika Pecher.

- Jag hade nog tänkt tanken under flera år, men det är en stor apparat med mycket säkerhetstänk. Men när lokalen på andra sidan blev ledig var det bara att slå till. När vi sedan fick veta att grannlokalen skulle bli ledig tog vi den med.

Den nya lokalen på Storgatan har förutom en större butiksyta och bättre skyltmöjligheter även större verkstad med plats för tre guldsmeder.

- Vi har satt upp en glasvägg så att kunderna kan se det pågående arbetet, det känns lite kul.

När den nya butiken är inkörd väntar nästa steg.

- Vi ska starta silversmideskurser under mars 2017. Vi kommer också satsa mer på återvinning, och tillverka smycken i återvunnet silver och guld.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om