Nytt bolag tar över Lindögården

Ett nytt bolag, Polstjärnan i Sverige AB, tar över driften av äldreboendet Lindögården i Västervik.

Vid månadsskiftet tar Attendo ner skylten på Lindögården. Istället tas driften av äldreboendet över av Polstjärnan i Sverige AB.

Vid månadsskiftet tar Attendo ner skylten på Lindögården. Istället tas driften av äldreboendet över av Polstjärnan i Sverige AB.

Foto: Ulrik Alvarsson

Västervik2018-08-24 21:00

– Vårt mål är att övertagandet ska märkas så lite som möjligt. Boendet är ju brukarnas hem. Det kommer att vara samma personal och samma chef, säger Lena Ruth, HR-chef och ansvarig för affärsområdet omsorg på Polstjärnan.

Övertagandet sker i månadsskiftet. Det ska uppmärksammas med en trerätterslunch för de boende, och eftermiddagsfika för nyfikna anhöriga. På plats ska bolagets styrelse finnas.

Under många år har Lindögården drivits av Attendo på uppdrag av Västerviks kommun, men den senaste upphandlingen vanns av Polstjärnan.

– Vi är ett relativt nystartat företag, och det här är faktiskt vårt första äldreboende, säger Lena Ruth.

Hittills har bolaget bland annat arbetat med HVB-hem, familjehem och inom utbildningsområdet. Man har 300 anställda från Sorsele i norr till Malmö i söder. Lindögården kommer inte att vara ensamt äldreboende i koncernen särskilt länge:

– I oktober tar vi över två äldreboenden i Uppsala, säger Lena Ruth.

Hon säger att ett skäl till att koncernen siktat in sig även på äldreomsorg är att privat intresse från hennes sida.

– Jag har jobbat som boendechef och äldreomsorgschef tidigare, säger Lena Ruth.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!