Nytt musikevent till Västervik

Ny konsert kommer till Västervik. Hamnplan Live hålls för första gången som avslut på innebandyturneringen Swedish Floorball Open.

Eric Kristiansson och Fredrik Ohlsson ser fram emot konserten och hoppas på bra uppslutning.

Eric Kristiansson och Fredrik Ohlsson ser fram emot konserten och hoppas på bra uppslutning.

Foto: Moa Dahlgren

Västervik2019-07-24 16:00

Det är tionde året i rad som den stora innebandyturneringen hålls i slutet av sommaren nere på hamnplanen i Västervik. Till jubileumet ville arrangörerna Fredrik Ohlsson och Eric Kristiansson göra något speciellt.

– Därav konserten Hamnplan Live. Men det är inte bara en efterfest på turneringen utan ett nytt musikevent i Västervik, säger Fredrik.

Konserten kommer att hållas den sista dagen på turneringen, lördag den tredje augusti. Även denna kommer att hållas på hamnplanen.

– Det är ju ett fantastiskt läge, med bara några meter till vattnet och Slottsholmen i bakgrunden, säger Eric.

I dagsläget är fyra stora akter bokade; Mack Johansson, John De Sohn, Kapten Haddox och Oliver Ingrosso. Arrangörerna är nöjda med uppställningen och de hoppas på ungefär 1500 gäster.

Varken Eric eller Fredrik har anordnat en konsert förut men de har hållit på med event i tio år.

– Vi började planera i höstas och det har varit en lång väg hit, men vi har haft kul och lärt oss mycket, säger Eric.

Det finns ju en hel del musikevent i Västervik, vad gör ert event unikt?

– Vi är medvetna om det, men vi riktar oss mot en annan publik än Visfestivalen, Löga beachparty och Hojrock. Vi vill ha en något äldre publik, mellan 25 och 30 år typ. Men alla över 18 är välkomna, säger Eric.

– Dessutom blir det här som ett avslut på sommaren. De andra evenemangen ligger ju tidigare. Här kan man fira en sista semesterkväll eller ha kick-off, säger Fredrik.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!