Nytt seriesystem kan bli verklighet för Vimmerby Hockey

Nästa säsong kan seriesystemet för Vimmerby, Västervik och övriga lag i HockeyEttan förändras - igen. - Fler viktiga matcher och längre säsong är helt rätt väg att gå, säger Vimmerby Hockeys sportchef Daniel Stolt.

VH:s sportchef Daniel Stolt. Foto: Arkiv

VH:s sportchef Daniel Stolt. Foto: Arkiv

Foto:

Västervik2016-03-08 15:45


Det är Västerbottens-Kuriren som berättar om organisationen HockeyEttans förslag, som bland annat innebär fler lag till play off och en final mellan allettasegrarna.

Förslaget har skickats ut på remiss till klubbarna, men för att det ska gå igenom måste det godkännas av Svenska Ishockeyförbundet.

Liksom tidigare ska HockeyEttan bestå av fyra serier med tolv lag i varje, men det är när det vankas Allettan, playoff och kval som förändringarna kommer.

Förslaget går ut på att fem lag, till skillnad från dagens fyra lag, från varje grundserie går till Allettan. Det ger två Allettor (norra och södra) med vardera tio lag i. Därmed förlängs Allettan till 18 omgångar. Samtidigt ska också det totala antalet lag i play off-spel bli fler. Lag 2-8 i Allettan föreslås få spela spela play off, medan säsongen är över för lag 9-10.

- Som jag har förstått kommer Allettan dessutom pågå ett par veckor längre än tidigare säsonger. En hockeysäsong ska inte ta slut i mitten av februari, som den har gjort för många lag de senaste säsongerna, säger Daniel Stolt, sportchef i Vimmerby Hockey (bilden).

En nyhet är också en finalserie mellan de två lag som vinner Allettan södra och Allettan norra. Vinnaren där får en direktplats i Kvalserien, medan förloraren går in i play off-spelet. Tidigare har båda Allettan-segrarna fått en direktplats till allsvenska kvalserien (Västervik och Borlänge i år) men också tre veckors spelledigt - detta samtidigt som övriga lag spelar play off i jakten på en plats i Kvalserien. Enligt förslaget ska allettavinnarna mötas i en finalserie, där segraren får direktplatsen och förlorande lag går in i play off-spel.

Nytt även med förkval till play off. Tidigare har två lag från varje fortsättningsserie klivit in i play off 1. Lagen från fortsättningsserien får nu spela ett förkval mot varandra där vinnaren går in i play off 1.

Tack vare de föreslagna förändringarna kommer 32 av Hockeyettans 48 lag få fortsätta att spela tävlingsmatcher efter Allettans slut. I år har den siffran varit 26 lag.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om