VĂ€stervik blir vĂ€rd för stor bĂ„ttrĂ€ff – i fyra dagar

Över 200 veteranbĂ„tar frĂ„n hela landet vĂ€ntas till VĂ€stervik i juli nĂ€r Classic Boat Meet arrangeras för första gĂ„ngen i VĂ€stervik. För att kunna ta emot alla bĂ„tar kommer 200 meter brygga att lĂ€ggas ut.

Richard Bergström pÄ Pampas Marina berÀttar att hamnen ska byggas ut med 200 meter bryggor för att kunna ta emot besökarna i sommar.

Richard Bergström pÄ Pampas Marina berÀttar att hamnen ska byggas ut med 200 meter bryggor för att kunna ta emot besökarna i sommar.

Foto: Kollage

VĂ€stervik2022-03-31 12:30

Bakom evenemanget stÄr bland andra Richard Bergström pÄ Pampas Marina. Han berÀttar att det kommer att byggas 200 meter bryggor inför evenemanget.

– NĂ€r bryggorna Ă€r pĂ„ plats har vi möjlighet att skapa ett unikt evenemangsomrĂ„de. Förutom att fĂ„ plats med bĂ„tarna finns det ocksĂ„ perfekta förutsĂ€ttningar dĂ€r vi kan göra om bĂ„thallarna till konsert och middagslokaler.

NÀr evenemanget Àr över kommer bryggorna att finnas kvar.

– Det Ă€r en investering för framtiden pĂ„ miljontals kronor, sĂ€ger Bergström.

En medarrangör Ă€r föreningen Motor Yacht Society, MYS. 

– Vi planerar för regattor, visningar, prova-pĂ„-segling, musikunderhĂ„llning och mycket mer, sĂ€ger Gunnar Haglund, ordförande i MYS i ett pressmeddelande.

Även de lokala segelklubbarna kommer att vara engagerade i arrangemanget som varar mellan den 20 och 23 juli. Det kommer tidsmĂ€ssigt att ta vid dĂ€r Hasselörodden slutar.

Vem tog initiativet till evenemanget?

– Det fanns ett uppdĂ€mt behov efter pandemin bland föreningens medlemmar att fĂ„ trĂ€ffas. I augusti förra Ă„ret fick jag frĂ„gan av föreningen om jag inte kunde ordna nĂ„got, sĂ€ger Richard Bergström.

Att Bergström fick frÄgan var inte en slump. Utöver att han Àr entreprenör i bÄtbranschen, har han varit medlem i MYS sedan föreningen grundades i början av 70-talet. Han Àr sjÀlv stolt Àgare av en veteranmotorbÄt som han renoverat upp.

Han vÀnde sig till kommunledningen i VÀstervik och presenterade planerna pÄ ett evenemang. DÀr fick han tummen upp.

– Det passade dem vĂ€ldigt bra. De söker evenemang som stĂ€rker VĂ€stervik som en skĂ€rgĂ„rdsstad.

BÄttrÀffen Àr inte tÀnkt som ett Ärligt Äterkommande evenemang i VÀstervik, Àven om Richard Bergström lÄter övertygad om att evenemanget kan ÄtervÀnda hit fler gÄnger om det blir lyckat. Senast föreningen arrangerade nÄgot liknande var 2012 i NynÀshamn.

– PĂ„ sĂ„ sĂ€tt Ă€r det hĂ€r lite exklusivt, sĂ€ger Gunnar Haglund, ordförande i MYS.

Han betonar att inte bara motordrivna bÄtar Àr vÀlkomna.

– Vi hoppas pĂ„ Ă€ldre segelbĂ„tar, allmogebĂ„tar och snipor. Vi vill vara ett vĂ€lkomnande arrangemang.

Vad kan man vÀnta sig för Älder pÄ bÄtarna? Gunnar Haglund berÀttar att medelÄldern pÄ de bÄtar som Àr anslutna till MYS ligger pÄ 85 Är.

– Och det Ă€r bĂ„tar som anvĂ€nds pĂ„ samma sĂ€tt som nĂ€r de var nya. Det Ă€r ganska fantastiskt!

Vid Pampas marina ska det byggas ut med fler bryggor inför sommarens event.
Vid Pampas marina ska det byggas ut med fler bryggor inför sommarens event.
SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!