Slät- och krusbladig persilja, rödbetor, sockerärtor, jordärtskocka och grönkål av olika sorter. I Pernilla Strids grönsaksodling finns det gott om ätbart så här års.
- Jag tycker det är roligt att försöka odla så mycket som möjligt själv, men är ingen fanatiker.
Det blir en riktig smakexplosion i munnen när den första skeden kyckling- och grönsaksgryta når smaklökarna. Kikärtor, grönkål, morötter och palsternacka är några av ingredienserna. Men även hönsbuljong och citrongräs.
Rotselleri inte att förglömma, kanske den rotfrukt som bäst av alla lyfter en gryta.
- Jag skördar, rensar, hackar och blandar. Förväller och delar upp i mindre förpackningar som jag fyller frysarna med, säger Pernilla Strid nöjt.
- Att kunna odla så här, och nästan vara självförsörjande på råvaror, är fantastiskt!
Läs mycket mer i onsdagens pappersupplaga
Odlarglädje med gott om ätbart
Riklig grönsaksodling ger full frys och goda grytor.
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!