Oenighet om flytten till Atriohuset

Det var en oenig kommunstyrelse som godkände ett avtal där socialnämndens myndighets- och utredningsenhet flyttar till Atriohuset i centrala Västervik.

Atriogården såg ut att dra det längsta strået i kampen om att få socialnämndens myndighets- och utredningsenhet som hyresgäst.

Atriogården såg ut att dra det längsta strået i kampen om att få socialnämndens myndighets- och utredningsenhet som hyresgäst.

Foto: Ulrik Alvarsson

Västervik2019-03-01 05:00

Man hade tittat på två olika alternativ: Atriohuset och lokaler på Weluxområdet i södra Västervik.

Socialnämnden fastnade för Atriohuset. Det skulle bli dyrare, men på plussidan fanns en ny ventilations- och klimatanläggning och det centrala läget:

"Personal följer ofta med klienter till bank och sjukhus med mera", skrev socialförvaltningen.

Man befarade fler resor och sämre tillgänglighet med lokaler på Weluxområdet.

Bara någon dag innan kommunstyrelsens möte kom Welux in med en kompletterande skrivelse. Bolagets vd Jörgen Svanlind menade att deras bud missförståtts. Lokalerna anpassades både när det gäller ventilation och säkerhet åt den tidigare hyresgästen Försäkringskassan. Man påtalar också att det tidigare fanns en busslinje till Welux, och om den återupptogs så skulle tillgängligheten bli bättre.

Den rödgröna ledningen valde att gå på socialförvaltningens linje. Man befarar bland annat att den lägre hyran på Welux skulle ätas upp av ökade resekostnader.

Partierna i Westerviksalliansen hade däremot velat vänta med ett beslut:

– Vi tycker att man ska undersöka det som sägs i brevet först. Hade socialnämnden rätt underlag när man fattade sitt beslut? säger Harald Hjalmarsson (M).

Helt avgjord är dock inte frågan. Eftersom avtalet innebär en hyreshöjning jämfört med enhetens nuvarande lokaler så måste avtalet godkännas av kommunfullmäktige.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!