Operationssal på sjukhuset stängs

Ännu en gång tvingas landstinget vidta åtgärder till följd av sjuksköterskebristen på Västerviks sjukhus. Den här gången gäller det en av sjukhusets åtta operationssalar som måste stänga i slutet av februari.

Till våren kan det bli längre köer för planerade operationer på Västerviks sjukhus.

Till våren kan det bli längre köer för planerade operationer på Västerviks sjukhus.

Foto:

Västervik2015-01-27 07:26


Suzanne Axelsson, verksamhetschef på centraloperationen, berättar att problemen blev kännbara redan i höstas. Operationssalar som var tillfälligt stängda över sommaren, på grund av semestrar och färre planerade operationer, kunde inte öppna igen till hösten. Nu kommer nästa smäll. I februari tvingas landstinget stänga en av åtta operationssalar på grund av personalbrist.
- Vi har valt att samordna det på det här sättet och det beror på att vi har otillräckligt med specialistsjuksköterskor, säger Suzanne Axelsson.
Operationssalen kommer att vara stängd i fjorton veckor. Akuta operationer inte kommer dock inte att drabbas, poängterar Suzanne Axelsson.
- De akuta operationer kommer att ske precis som vanligt, säger hon.
Däremot kan nedskärningen få konsekvenser för planerade operationer, genom att det blir längre kö.
- Det är klart att det här kommer att påverka, det förstår vi att det kommer göra, säger Suzanne Axelsson, och tillägger att man kommer att göra en uppföljning i efterhand.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om