Öppet Hus i sporthallen

I går fanns det många olika idrottsföreningar på plats i sporthallen. Syftet var att locka funktionshindrade barn, ungdomar och vuxna att våga prova en idrott.

Västervik2010-11-08 07:26


Innebandy, judo och pingis. Tennis, cykling och boccia. Utbudet var stort och många ville prova hur det kändes att till exempel manövrera rullstolen och samtidigt spela innebandy.
- Meningen är att även den som inte har något funktionshinder ska kunna prova hur det känns att utöva en idrott som handikappad, säger Ulf Nilsson, initiativtagare till arrangemanget.
Sebastian och Rickard Bodin provade sig igenom de flesta av idrotterna. Innebandy med rullstol och att cykla liggande och bara använda armarna var nog favoriterna.

Prova Idrottsskolan
Gun-Britt Krook deltog som representant för Kultur- och fritidsförvaltningen.
- Många gånger är det svårt att locka funktionshindrade barn och ungdomar till idrotten. Vi har en sektion under bowlingklubben Team Taggen som heter Idrottsskolan. Där är det meningen att du ska kunna prova på olika idrotter för att hitta någon som passar. Idrottsskolan startar den 24 november och vi hoppas att fler söker sig dit efter den här prova-på-dagen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om