Padeldag till förmån för barnen

I september anordnas en heldag i padelns tecken i Västervik. Intäkterna från arrangemanget går oavkortat till "Min stora dag".

Carl "Padelpappan" Hamrin har tagit initiativ till en välgörenhetsdag i padelns tecken. Han hoppas evenemanget ska blir årligen återkommande.

Carl "Padelpappan" Hamrin har tagit initiativ till en välgörenhetsdag i padelns tecken. Han hoppas evenemanget ska blir årligen återkommande.

Foto: Martin von Friesendorff

Västervik2018-08-13 14:30

Bakom idén och arrangemanget står Carl Hamrin från Västervik. I de här sammanhangen är han kanske mer känd som "Padelpappan", med både ett populärt konto på Instagram och en egen blogg på Padelfeber.se.

– Jag började egentligen tänka på det nu i sommar. Tanken är att anordna en välgörenhetsdag med PDL-Center på Welux här i Västervik, säger han.

Själv började Carl Hamrin spela padel relativt nyligen, och han blev biten.

– Jag läste om det för några år sedan och var tvungen att testa när PDL-Center kom hit, jag fastnade direkt, jag blev rejält biten av sporten.

Ännu är allt inte helt bestämt, men den 8 september kommer det bland annat ordnas med "prova på"- padel för nybörjare, främst barn, och senare blir det välgörenhetsmatch mellan Moderaterna och Socialdemokraterna, dagen innan valet.

– Vi kommer även ha en ungdomsturnering och flera matcher och utmaningar. Alla pengar som vi får in den här dagen kommer oavkortat gå till "Min stora dag".

"Min stora dag" är en rikstäckande organisation som ger barn med allvarliga diagnoser och sjukdomar möjligheten till extraordinära upplevelser.

– Min äldsta dotter har en ovanlig typ av synnedsättning så på den vägen är det som jag började att fundera på "Min stora dag". De gör ett väldigt bra jobb.

– Det är första gången som jag gör något sånt här, jag vet inte riktigt vad jag ska förvänta mig. Jag hoppas på en dag med så många besökare som möjligt och att vi ska få in mycket pengar till "Min stora dag".

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!