Paret öppnar upp kafé i Västervik

För en månad sedan bestämde de sig för att ta över Skälbodens gamla lokaler vid Stadshotellet. Nu öppnar de hamncafé.

Sussi Johansson och Kjella Asp ville satsa på något nytt. Till att börja med ska Sussi jobba i kaféet.

Sussi Johansson och Kjella Asp ville satsa på något nytt. Till att börja med ska Sussi jobba i kaféet.

Foto: Karin Hertz

Västervik2019-03-28 18:08

I slutet av februari stängde Skälbodens café igen för gott i korsningen Storgatan - Strömsgatan.

Ungefär samtidigt bestämde sig Sussi Johansson och Kjella Asp för att ta över lokalen. De har funderat på att starta kafé under en längre tid och var även intresserade av att ta över efter gamla Nilsson konditori, men båda tyckte att det blev ett för stort projekt.

– Den här lokalen är lagom liten att börja med, säger Sussi Johansson som har arbetat inom restaurangbranschen förut.

Men varken hon eller Kjella Asp har drivit ett kafé tidigare och det har varit en intensiv månad inför öppnandet.

Sussi Johansson har undersökt utbudet på kaféerna i Västervik och även sneglat på Norrköpings utbud. Målet har varit ett servera sådant som inte redan finns i Västervik för att på det sättet bli konkurrenskraftiga.

– Vår tanke är att undvika halvfabrikat. Vi satsar på att vara veganvänliga och servera glutenfritt och laktosfritt, det måste man erbjuda i dag, säger Sussi Johansson och berättar att de enbart kommer att använda laktosfria produkter i köket.

De har valt namnet Hamnkafét med förhoppning om att namnet ska hjälpa turister och Västerviksbor att hitta hit, lokalen ligger ju en bit ifrån butiksstråken där de flesta rör sig.

Till att börja med är det Sussi Johansson som ska arbeta i kaféet. Paret har också tagit hjälp av Kjella Asps mamma som är kokerska.

Dessutom avslöjar de en större satsning.

– Vi kommer att sälja hemgjord italiensk glass, säger Kjella Asp och berättar att de kommer att sälja glass som produceras av Konfekthörnan i Söderköping.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!