Parets dröm om ett eget bed & breakfast slog in

När yrkeslivet inte längre behöver prioriteras tar sig tankarna ibland andra banor. Som att flytta och göra något helt annat i livet. Så var det för Hans Lindgren och Anne-Marie "Misse" Jakobsson som driver Vartorps Bed & Breakfast i Gamleby sedan drygt två år tillbaka.

Hans Lindgren och Anne-Marie "Misse" Jakobsson driver Vartorps Bed & Breakfast i Gamleby sedan drygt två år tillbaka. Foto: Lena Dahlberg

Hans Lindgren och Anne-Marie "Misse" Jakobsson driver Vartorps Bed & Breakfast i Gamleby sedan drygt två år tillbaka. Foto: Lena Dahlberg

Foto:

Västervik2017-06-26 16:33

Misse Jakobsson ville gärna flytta närmare sin dotter i Västervik. Hans Lindgren tittade längre söderut, mot Australien eller Thailand. Att då enas om ett hus i Gamleby kan verka långsökt, men där fanns Vartorp till salu. Något som framför allt Misse nappade på.

– Jag är visserligen sjunde generationen Stockholmare och har jobbat med service på Arlanda de senaste 35 åren, men jag ville gärna serva människor på "riktigt". Inte bara peka ut vilken maskin de skulle gå till för att få hjälp.

– Gamleby erbjöd ett kustnära boende i kombination med att driva ett Bed & Breakfast, något som passade oss bra.

Båtcharter

Det är Misse Jakobsson som tar hand om det praktiska gällande iordningställande av rum, frukost och gästbemötande. Hans Lindgren sköter de administrativa uppgifterna i företaget.

– Vi har lagt ner väldigt mycket arbete på renoveringen, i stort sett blåst ut allt. Boendedelen har fyra rum, två badrum och ett gästkök. De som övernattar har också tillgång till altanen och solterrassen på baksidan.

– Sedan har vi en privat del i huset som vi också totalrenoverat.

Hans Lindgren, som har ett yrkesliv som skeppsarkitekt, mariningenjör och däckofficer bakom sig, har planer på att erbjuda båtcharter till gäster och andra som vill ut i Västerviks skärgård.

Solterrassen bakom huset är som gjord för lata dagar.
Solterrassen bakom huset är som gjord för lata dagar.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om