Parkfesten växer

Natalie Jakovceski, Assar Asplund och Vendela Åstrand kommer alla att jobba med Parkfesten.

Natalie Jakovceski, Assar Asplund och Vendela Åstrand kommer alla att jobba med Parkfesten.

Foto: Åsa Thaberman

Västervik2016-07-01 06:00

När Visfestivalen pågår för fullt i Slottsruinen kommer Parkfesten att braka loss vid Mejeriet. Man kommer att bjuda på ett varierat musikutbud varvat med dans. De unga arrangörerna tror att det kan bli en lyckad festival.

Parkfesten är ungdomarnas svar på Visfestivalen och kommer i sommar att hållas fredagen den 14 juli i Olof Palmes Park vid Mejeriet. Redan för sex år sedan hölls den första Parkfestivalen utanför mejeriet och med åren har arrangemanget växlat lite i storlek och omfattning. Förra året hade man bra band, men vädret var dåligt och publiken blev ganska liten.

Varierat program

I år har ungdomskulturgruppen KUNG, Kultur Utan Några Gränser satt ihop ett program som de tror passar de flesta.

Jag tror att vi kan locka fler folk i år, det är mer sån musik som många gillar säger Natalie Jakovceski som jobbat med att sätt ihop programmet sedan i februari.

Man kommer att bjuda på ett varierat utbud av musik och dans från länet och hela Sverige. Det blir visor, pop, rock och hiphop med både manliga och kvinnliga artister. Västervikskändisar som Dimpker Brothers och Uncle Ian kommer givetvis att spela.

Hårdast i Västervik

Assar Asplund spelar i trash metal-bandet "Violent Authority", som spelar tung, snabb och aggressiv hårdrock.

Det blir det hårdaste Västervik kan erbjuda!

Den sista akten är "Zacke" som beskrivs som "fartig hiphop"från Luleå.

Det är musik som man blir lite glad av säger Natalie Jakovceski.

Gratis och drogfritt

Festivalen är givetvis drogfri och vänder sig till alla åldrar även om fokus är på ungdomar. Det kommer att finnas café, en konsthörna och försäljning av populära munkar. Man kommer även att få prova några gammaldags "FolketsPark-spel" som att kasta boll på burkar, samt prova att gå på lina , så kallad "slackline".

Vi kommer att ha ett mycket blandat utbud i år och det är gratis, säger Vendela Åstrand som har jobbat med festivalen i flera år, och man får gärna ta med en picnic-korg!

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om