Anna Blom stolt över insatsen på Länsförsäkringar

Anna Blom, som fick gå från posten som vd för Länsförsäkringar i Kalmar län tidigare i veckan, säger att hon känner sig trygg med att hon kunnat leda bolaget i en föränderlig tid.

Anna Blom tycker att de senaste åren resultat för Länsförsäkringar visar att bolaget utvecklats framgångsrikt under hennes ledarskap.

Anna Blom tycker att de senaste åren resultat för Länsförsäkringar visar att bolaget utvecklats framgångsrikt under hennes ledarskap.

Foto: Anna Persdotter

Västervik2022-06-16 18:00

Det var i tisdags som nyheten kom att styrelsen för Länsförsäkringar i Kalmar län kommit överens med sin vd sedan sju år, Anna Blom, om att hon skulle lämna posten.

Vi sökte henne för en kommentar då. Hon ringer tillbaka på torsdagen.

– Jag behövde landa i det som hänt först, förklarar hon.

I bolagets pressmeddelande sades att skälet till skilsmässan var att styrelsen och vd:n hade olika syn på bolagets utveckling. Anna Blom skriver under på beskrivningen, men har fastnat på formuleringar i den efterföljande rapporteringen som kan tolkas som hon inte varit förändringsbenägen.

– Är det något som jag tycker att jag gjort så är det att reagera på de förändringar i omvärlden som påverkat Länsförsäkringar. Jag tycker att vi har sett att de bedömningar och de insatser vi gjort varit riktiga. Vinsterna de två senaste åren har varit de bästa i företagets historia. I höst kommer vi att kunna ge 160 miljoner kronor i återbäring till våra kunder.

Utmaningen enligt henne har varit att se till att Länsförsäkringar varit ett relevant bolag för kunderna. Det har betytt att å ena sidan hänga med i digitaliseringen, å andra sidan utveckla det som är unikt för bolaget: Den lokala förankringen.

Nu närmast kommer Anna Blom att ta det lugnt och njuta av ledigheten. Vad som väntar härnäst vet hon inte. Hittills har hon arbetat inom bank, finans och försäkringar.

– Men jag är öppen för utmaningar. Jag har förmåga att ställa om.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!