Philip ska servera på festernas fest

Nästa vecka är det Nobelfesten i Stockholm. Något som det pratas om över hela världen. En som kommer finnas med på plats är Philip Lounis från Västervik. - Jag och två klasskompisar ska servera under middagen - nervöst och spännande!

Philip Lounis gillar det yrke han utbildar sig för: servitör. Nu ligger han i hårdträning inför uppgiften att servera på Nobelfesten.

Philip Lounis gillar det yrke han utbildar sig för: servitör. Nu ligger han i hårdträning inför uppgiften att servera på Nobelfesten.

Foto:

Västervik2013-12-06 07:42


Glöm det där med att vara lite skakig på handen eller att inte ha koll på från vilken sida varmrätten ska serveras.
När du blir erbjuden en plats i det jättelika maskineriet som har med Nobelmiddagen att göra gäller det att ligga i hårdträning och ha nerverna under kontroll.
- Vi har tränat i Stockholms Stadshus tre gånger, i skolan och under praktiken. Sedan gäller det att försöka förbereda sig mentalt också, säger Philip Lounis. En till synes mycket lugn 18-årig servitör som tillsammans med Agnes Merell och Patricia Pettersson kommer ingå i serveringsteamet under Nobelmiddagen.
Philip Lounis läser sista året på restaurang- och livsmedelsprogrammet vid Västerviks Gymnasium.
- Det var nog mest en tillfällighet att det blev den utbildningen. Jag var väl inte helt främmande för att baka och laga mat. Servering valde jag för att jag kan ta folk och vara trevlig. Jag ser det som en utmaning att få gästerna nöjda.
En utmaning av klass blir det alltså nästa tisdag.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om