Pinchos kommer till stan

I över 30 år har Morella funnits i Västervik och under tio år i Fatmir Poturqoj och Ajan Sajhadis ägo. I ett par års tid har de haft planer på att öppna den allt mer populära app-restaurangen Pinchos.

Hela Morella kommer att byggas om och inredas enligt franchiserestaurangens koncept.

Hela Morella kommer att byggas om och inredas enligt franchiserestaurangens koncept.

Foto:

Västervik2016-12-19 15:30

Morella har gått bra i Västervik och har många stamgäster som gärna kommer tillbaka. Nu får de och andra i Västervik följa med i utvecklingen och se ett nytt koncept ta fart.

- Tack vare att Morella har gått bra har vi nu möjligheten att förändra, säger Fatmir Poturqoj. Vi har hela tiden ambitioner att göra saker bättre för våra kunder. Många gillar oss som personer, vår personal och helheten. Vi tror att våra gäster kommer att bli glada av en förändring, och att vi är kvar

- Det har varit jättmånga som varit väldigt glada över det här, säger Ajan Sajhadis. Vi visste att det skulle bli positiva reaktioner, men inte så här mycket. Vår Facebooksida låg nere i flera timmar av överbelastning när vi la ut nyheten där.

Total renovering

Nu väntar restaurangägarna på att bygglovet ska bli klart för att kunna starta renoveringen. Då det kommer igång kommer Morella att vara stängt i två till tre månader.

- Målet är att Pinchos ska vara klar innan sommaren 2017, men senast under årets slut, menar Fatmir Poturqoj. Allt kommer att renoveras, och köket och sittdelen kommer att byggas ut. Just nu håller de på att rita allt. Under renoveringen kommer vi även rekrytera mer personal.

"Det blir en komplettering till stan"

Franchisekedjan Pinchos kom till Sverige 2012 då den startade upp i Göteborg. Sedan dess har den blivit mer och mer populär.

- Det här ligger i tiden och vi måste hoppa på tåget, menar de båda entreprenörerna. I den här branschen måste man föryngra sig hela tiden. Att du beställer både mat och dryck via en app i mobilen skapar en helt ny form där du som gäst bestämmer helt själv takten av din måltid. Där har de verkligen lyckats på Pinchos tycker vi.

Att Morella har gått bra menar inte restaurangägarna är en anledning att behålla allt som det är, utan menar att förnyelse är viktigt för att fortsätta utvecklas.

- Ska man lyckas är det en förutsättning att gilla det man gör, och vi själva älskar Pinchos, säger Fatmir Poturqoj.

- Morella har varit som en bra bok. Man kommer till sista sidan till slut, och då är det dags att börja något nytt.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om